Ήρθε η στιγμή και για μένα να σας πω τη δική μου ιστορία για να δώσω κουράγιο και δύναμη σε όλους όσους παλεύουν με την Υπογονιμότητα.Το ταξίδι της Υπογονιμότητας για μένα ξεκινάει το 2013 με ολιγοσθενοσπερμία και χαμηλή ΑΜΗ. Ξεκινάμε τις προσπάθειες….

Γενικά σε όλες είχαμε καλή ανταπόκριση, αρκετό αριθμό ωαρίων και γονιμοποιημένων εμβρύων αλλά μετά από τρεις μέρες μέναμε με 2 -3 έμβρυα μέτριας ποιότητας. Φυσικά κάθε φορά χοριακή μηδέν.

Με παρακολουθούσε εξ αρχής ενδοκρινολόγος και αιματολόγος οι οποίοι δεν μπορούσαν να εντοπίσουν κάτι παθολογικό. Μετά από 5 αποτυχημένες εξωσωματικές αποφασίζω να επισκεφθώ έναν απλό γυναικολόγο ο οποίος μου είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα έχω ενδομητρίωση και αποφασίζω να κάνω λαπαροσκόπηση. Υστεροσκόπηση είχα κάνει πριν ξεκινήσω προσπάθειες αλλά λαπαροσκόπηση μου έλεγαν οι εξωσωματικοί ότι δεν χρειάζεται διότι η ενδομητρίωση παρακάμπτεται με την εξωσωματική.

Τελικά πριν την 6η προσπάθεια κάνω λαπαροσκόπηση όπου βρέθηκε ενδομητρίωση και καθάρισε. Τέσσερις  μήνες πριν είχα κάνει την τελευταία μου διέγερση και είχα καταψύξει δύο βλαστοκύστες. Φεβρουάριο κάνω την τελευταία μου εμβρυομεταφορά με τις κατεψυγμένες βλαστοκύστες. Είμαι σε πολύ ήρεμη φάση, πολύ καλή ψυχολογία, αμέσως μετά την εμβρυομεταφορά πήγα για δουλειά και γενικά όλες τις μέρες της αναμονής συμπεριφερόμουν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Δεν ήθελα με τίποτα να αγχωθώ! Και τελικά έρχεται η μέρα της θετικής χοριακής! 27 Φεβρουαρίου! Το ίδιο βράδυ είμαστε καλεσμένοι με τον άντρα μου σε ένα πάρτυ και εγώ χορεύω σαν την τρελή όλη νύχτα από τη χαρά μου!

Μια εβδομάδα μετά ο κόσμος μου κατέρρευσε. Ο άντρας μου αρρωσταίνει και μπαίνει νοσοκομείο. Δεν υπολόγισα ούτε μωρό ούτε τίποτα. Όλη μέρα εκεί, να τον φροντίζω, να παρακαλάω να γίνει καλά….. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και 20 μέρες μετά ταξίδεψε για πάντα στη γειτονιά των αγγέλων. Ήμουν μόλις 7 εβδομάδων….

Βίωσα μια εγκυμοσύνη μηχανικά, μέσα στο πένθος. Δούλευα όλη μέρα να μη σκέφτομαι, έκανα δουλειές, οδηγούσα, έφυγα διακοπές, μπήκα σε αεροπλάνα, πλοία, κουράστηκα …..και το σποράκι εκεί…. Να μεγαλώνει, να κλωτσάει σαν να μου λέει : εγώ ότι και να κάνεις θα μείνω εκεί …..θα έρθω να σου αλλάξω τη ζωή και να γεμίσω πάλι την άδεια αγκαλιά σου.

Ο μικρός μου θησαυρός ήρθε στον κόσμο πριν 15 μέρες και γέμισε πάλι χαμόγελο τη ζωή μου. Η απώλεια δεν μπορεί να αντικατασταθεί αλλά σίγουρα αυτός ο μικρός θέλει να βλέπει μια μάμα χαμογελαστή. Αυτό θα προσπαθήσω να είμαι από εδώ και πέρα για το μωρό μου.

Θέλω να ευχαριστήσω τις κοπέλες που μου έδωσαν φάρμακα για την τελευταία μου προσπάθεια που ήταν και επιτυχής. Να ευχαριστήσω επίσης τα κορίτσια που έμαθαν για την απώλεια και μου στάθηκαν πολύ σε όλη την εγκυμοσύνη.

Και τέλος θα ήθελα να σας δώσω μια συμβουλή…. Κορίτσια ας μην είναι ο μοναδικός σκοπός αυτό το παιδί. Ζήστε τη ζωή σας, αγαπήστε, αγαπηθείτε και θα έρθει και το μωρό. Αν ένα πράγμα με κράτησε ήρεμη είναι ότι έζησα καλά με τον άνθρωπό μου πέρα από μιζέριες, στενοχώριες και μαράζια. Το θέμα παιδί μας απασχολούσε μόνο τις μέρες της διέγερσης. Δεν αφήσαμε ποτέ να μας καταβάλει, να μαυρίσει τη ζωή μας. Έζησα μια υπέροχη ζωή μαζί του και αυτή θα έχω να διηγούμαι στο παιδί μου…..

Εύχομαι ολόψυχα να γεμίσει η αγκαλιά σας σύντομα με ένα μωρό…. Μέχρι τότε να αγκαλιάζετε τον σύντροφό σας και να είστε ευγνώμων για αυτό!

 

Ανέτα