• Παλεύοντας να νιώσω σαν «γυναίκα».

  Η υπογονιμότητα και οι πολυκυστικές ωοθήκες με έχουν κάνει και νιώθω σαν θυμωμένος έφηβος και άντρας... όχι γυναίκα.

 • Κρατώντας το κεφάλι ψηλά

  Θα συνεχίσω να προσπαθώ και δεν θα τα παρατήσω. Ξέρω πως αν συνεχίσω να έχω πίστη, τα χρήματα για την θεραπευτική αγωγή κάπου θα βρεθούν. .

 • Νιώθω στεναχώρια…

  Βίωσα όλα τα συναισθήματα, πλην αυτού που λαχταρούσα περισσότερο, την αποδοχή. Δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο εδώ και 17 χρόνια, όσο δηλαδή έχει διαρκέσει και η διαδρομή μας προς την δημιουργία μιας οικογένειας.

 • Στείρα και όχι «χωρίς παιδί»

  Κανείς δεν φαίνεται να είναι σε θέση να καταλάβει πως ενώ λατρεύω τον θετό μου γιο, παραμένω η «στείρα».

 • Πόνος και Θλίψη

  Προσπαθούμε να κάνουμε παιδί εδώ και δέκα χρόνια, έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Οι φίλοι μας και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών μας αποκτάνε τα δικά τους παιδιά ξανά και ξανά.

 Fb: @mystikipyli
Twitter: @mystikipyli

mitrotita.gr

Υπογόνιμες σκέψεις...

 

 

 

 

 

Aύριο είναι τα γενέθλια μου. Θα γίνω 38. Αλλά τα συναισθήματα μου είναι λίγο ανάμεικτα. Από τη μία, είναι τα γενέθλια μου! Μία μέρα αφιερωμένη σε μένα και τον εορτασμό της ύπαρξης μου πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη. Ναι!!! Από την άλλη όμως, σημαίνει πως είμαι και επισήμως ένα χρόνο μεγαλύτερη όπως και το ότι έχω χάσει έναν ακόμα χρόνο από τα παραγωγικά μου χρόνια ως γυναίκα.

Επίσης φέρνει στο προσκήνιο τον φόβο ότι είμαι πάρα πολύ μεγάλη για να αποκτήσω την οικογένεια των ονείρων μου ή ότι λόγω της ηλικίας μου, τα παιδιά που πιθανόν να κάνω, θα διατρέξουν μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών.

Ποτέ δεν ήθελα να γίνω σαν κι αυτούς τους ανθρώπους που ντρέπονται να πουν την ηλικία τους. Πάντα πίστευα πως το πώς νιώθουμε για την ηλικία μας, σχετίζεται άμεσα με το πως νιώθουμε για τις ζωές μας. Ένιωθα αρκετά καλά με την ηλικία μου όταν έγινα 30. Ήμουνα αρκετα χαρούμενη με ό,τι είχα καταφέρει μέχρι εκείνη τη στιγμή, βάσει του φανταστικού χρονοδιάγραμματος για το πως έπρεπε να έχει εξελιχθεί η ζωή μου.

Ήμουνα παντρεμένη και η κατάσταση στα επαγγελματικά μου ήταν ελαφρώς πιο σταθερή απ’ ότι ήταν τα προηγούμενα 2 χρόνια.  Παρ’ όλα αυτά, δεν ένιωθα ακόμα έτοιμη να κάνω παιδιά, αν και πάντα πίστευα πως μέχρι τα 30 μου θα είχα θελήσει να κάνω ένα.Τα έργα τέχνης του άντρα μου είχαν αρχίσει να αποκτούν όλο και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και πραγματικά ήθελε λίγο χρόνο για να εξελιχθεί προτού κάνουμε οικογένεια. Και φυσικά ποτέ δεν φαντάστηκα πως θα ήταν τόσο δύσκολο ή ότι λίγο πριν γίνω 38 χρονών θα ανησυχούσα για το αν θα συμβεί ποτέ ή όχι.

Τώρα τελευταία νιώθω πως έχω μεγαλώσει αρκετά. Ακόμα κι αν δεν είμαι «μεγάλη», σίγουρα δεν είμαι «μικρή» πλέον. Καθώς πλησιάζω τα 40 και θα θεωρούμαι πλέον μεσήλικας, σκέφτομαι τα όνειρα που έκανα μικρή και πώς νόμιζα πως θα ήταν η ζωή μου.

Συνειδητοποιώ λοιπόν πως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που φανταζόμουνα πως θα ήταν. Δεν είμαι μία διάσημη τραγουδίστρια ούτε ηθοποιός, ούτε έχω πολλά λεφτά. Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος και προσπαθώ πάντα να προοδεύω στη ζωή μου. Κατά κύριο λόγο, το έχω καταφέρει.

Αν υπάρχουν πράγματα που εύχομαι να είχα κάνει διαφορετικά; Σίγουρα... αλλά σε γενικές γραμμές όλα πάνε καλά. Το μεγάλο κομμάτι που λείπει από τη ζωή μας είναι τα παιδιά, που τόσο σκληρά προσπαθούμε να αποκτήσουμε, εδώ και αρκετό καιρό. Καθώς λοιπόν είμαι έτοιμη να γίνω ένα χρόνο μεγαλύτερη, εύχομαι αυτή η χρονιά να μου φέρει μία εύκολη εγκυμοσύνη κι ένα υγιές μωρό.

 

Πηγή http://justanotherinfertilityblog.com

Μετάφραση Κειμένου: Κωσταντίνα Πουλάκου

Copyright © 2020 Μυστική Πύλη - mitrotita.gr Rights Reserved.
SlideBar

Τέλος συζήτησης

SlideBar