Περισσότερα από 2.000 κατεψυγμένα ωάρια και έμβρυα παραμένουν σε κίνδυνο σε κλινική γονιμότητας

του Cleveland μετά από βλάβη που προκάλεσε την μεταβολή των θερμοκρασιών στους καταψύκτες το περασμένο Σάββατοκύριακο,στους οποίους είχαν αποθηκευτεί.

Οι θερμοκρασίες μεταβλήθηκαν απροσδόκητα στην τράπεζα αποθήκευσης υγρού αζώτου στην κλινική γονιμότητας, όπου ήταν αποθηκευμένα τα ωάρια και τα έμβρυα, σύμφωνα με μια δήλωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τα αίτια  της βλάβης και για το λόγο αυτό η κλινική γονιμότητας κάλεσε πολλούς ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες.

Εν τω μεταξύ, τα ωάρια και τα έμβρυα έχουν μεταφερθεί σε διαφορετικό αποθηκευτικό χώρο αλλά η βιωσιμότητά τους παραμένει αμφισβητήσιμη.

"Είμαστε απίστευτα λυπημένοι που συνέβη αυτό. Δεσμευόμαστε να λάβουμε απαντήσεις και να συνεργαστούμε με τους ασθενείς για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες τους", δήλωσε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Το σφάλμα έχει επηρεάσει περίπου 700 ασθενείς που είναι ήδη ενημερωμένοι  για την κατάσταση.

Το δίλημμα για τους εμπλεκόμενους είναι ότι τα ωάρια και τα έμβρυα  πρέπει να αποψυχθούν τελείως, για να διαπιστωθεί αν εξακολουθούν να είναι βιώσιμα ή όχι. Αν όμως αποψυχθούν, δεν μπορούν να καταψυχθούν εκ νέου!

Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο έχει δημιουργήσει ένα τηλεφωνικό κέντρο για τους ασθενείς προκειμένου να κλείσουν ραντεβού ή να καλέσουν και να μιλήσουν με τους γιατρούς τους.

"Σε αυτό το σημείο δεν γνωρίζουμε τη βιωσιμότητα όλων των αποθηκευμένων ωαρίων και εμβρύων, αν και γνωρίζουμε ότι έχουν επηρεαστεί κάποια από αυτά", δήλωσε ο PattiDePompei, πρόεδρος του UHRainbowBabies και του παιδικού νοσοκομείου σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook την Πέμπτη. "Αυτή τη στιγμή οι ασθενείς και οι οικογένειές τους είναι η πρώτη μας προτεραιότητα".

 

Πηγή:CNN news