• Παλεύοντας να νιώσω σαν «γυναίκα».

  Η υπογονιμότητα και οι πολυκυστικές ωοθήκες με έχουν κάνει και νιώθω σαν θυμωμένος έφηβος και άντρας... όχι γυναίκα.

 • Κρατώντας το κεφάλι ψηλά

  Θα συνεχίσω να προσπαθώ και δεν θα τα παρατήσω. Ξέρω πως αν συνεχίσω να έχω πίστη, τα χρήματα για την θεραπευτική αγωγή κάπου θα βρεθούν. .

 • Νιώθω στεναχώρια…

  Βίωσα όλα τα συναισθήματα, πλην αυτού που λαχταρούσα περισσότερο, την αποδοχή. Δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο εδώ και 17 χρόνια, όσο δηλαδή έχει διαρκέσει και η διαδρομή μας προς την δημιουργία μιας οικογένειας.

 • Στείρα και όχι «χωρίς παιδί»

  Κανείς δεν φαίνεται να είναι σε θέση να καταλάβει πως ενώ λατρεύω τον θετό μου γιο, παραμένω η «στείρα».

 • Πόνος και Θλίψη

  Προσπαθούμε να κάνουμε παιδί εδώ και δέκα χρόνια, έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Οι φίλοι μας και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών μας αποκτάνε τα δικά τους παιδιά ξανά και ξανά.

 Fb: @mystikipyli
Twitter: @mystikipyli

mitrotita.gr

Υπογόνιμες σκέψεις...

 

 

 

 

 

Mπορεί να αναρωτιέσαι σε ποια ηλικία αρχίζει και μειώνεται η γονιμότητα της γυναίκας. Η γυναικεία γονιμότητα λοιπόν βρίσκεται στο αποκορύφωμα της όταν η γυναίκα είναι 20 με 25, αλλά είναι πιθανόν (αν και σπάνιο) να μείνει έγκυος με φυσικό τρόπο ακόμα και στα 40 της.

Παρακάτω ακολουθεί ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για το πότε είναι το αποκορύφωμα της γυναικείας γονιμότητας.

Πρώϊμα γόνιμα χρόνια: 20-25
Η πιο γόνιμη περίοδος της γυναίκας είναι τυπικά στα 20 με 25 της. Παρ’ όλο που μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες, εκτός από τις περιπτώσεις που μπορεί να υπάρχει κάποια αρρώστια ή νόσημα ή άλλο ιατρικό πρόβλημα, αυτή είναι η χρονική περίοδος που έχεις τις περισσότερες πιθανότητες να συλλάβεις φυσιολογικά.

«Όψιμα» γόνιμα χρόνια: μετά τα 25 έως τα 35
Ξεκινώντας από την ηλικία των 27, η γονιμότητα της γυναίκας ξεκινά να μειώνεται, αλλά όχι δραματικά. Μια γυναίκα που είναι μεταξύ 27 και 34, μπορεί να της πάρει λίγο παραπάνω για να μείνει έγκυος με φυσιολογικό τρόπο. Aν υπάρχει πρόβλημα στο να μείνεις έγκυος, οι γιατροί συνήθως συνιστούν να προσπαθήσεις για έναν χρόνο τουλάχιστον πριν κάνουν οποιεσδήποτε εξετάσεις γονιμότητας σε σένα ή το σύντροφο σου για να δουν αν υπάρχει κάποιο βαθύτερο πρόβλημα.

Η φθίνουσα πορεία της γονιμότητας: από τα 35 και μετά
Από την ηλικία των 35 και μετά η γυναικεία γονιμότητα μειώνεται δραματικά, πιο συγκεκριμένα η μείωση είναι εκθετική που σημαίνει ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο χρόνο με το χρόνο να μείνει έγκυος φυσιολογικά. Αν είσαι πάνω από 35, και μόλις τώρα ξεκινάς την διαδρομή της σύλληψης, οι γιατροί συνιστούν να μην περιμένεις να περάσουν παραπάνω από 6 μήνες ανεπιτυχούς προσπάθειας, πριν απευθυνθείς στο γιατρό σου για εξετάσεις γονιμότητας. Aν θες να προγραμματίσεις το ποια θα είναι η καλύτερη περίοδος για να προσπαθήσεις να μείνεις έγκυος, απλά θυμήσου πως η γονιμότητα της γυναίκας δεν κρατάει για πάντα. Όσο περισσότερο περιμένεις, τόσο περισσοτερο δύσκολο μπορεί να είναι.

 

 

 

Πηγήhttp://infertility.answers.com/

 

Επιμέλεια Κειμένου: Κωσταντίνα Πουλάκου

 

 

 

Copyright © 2020 Μυστική Πύλη - mitrotita.gr Rights Reserved.
SlideBar

Τέλος συζήτησης

SlideBar