• Παλεύοντας να νιώσω σαν «γυναίκα».

  Η υπογονιμότητα και οι πολυκυστικές ωοθήκες με έχουν κάνει και νιώθω σαν θυμωμένος έφηβος και άντρας... όχι γυναίκα.

 • Κρατώντας το κεφάλι ψηλά

  Θα συνεχίσω να προσπαθώ και δεν θα τα παρατήσω. Ξέρω πως αν συνεχίσω να έχω πίστη, τα χρήματα για την θεραπευτική αγωγή κάπου θα βρεθούν. .

 • Νιώθω στεναχώρια…

  Βίωσα όλα τα συναισθήματα, πλην αυτού που λαχταρούσα περισσότερο, την αποδοχή. Δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο εδώ και 17 χρόνια, όσο δηλαδή έχει διαρκέσει και η διαδρομή μας προς την δημιουργία μιας οικογένειας.

 • Στείρα και όχι «χωρίς παιδί»

  Κανείς δεν φαίνεται να είναι σε θέση να καταλάβει πως ενώ λατρεύω τον θετό μου γιο, παραμένω η «στείρα».

 • Πόνος και Θλίψη

  Προσπαθούμε να κάνουμε παιδί εδώ και δέκα χρόνια, έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Οι φίλοι μας και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών μας αποκτάνε τα δικά τους παιδιά ξανά και ξανά.

 Μυστική Πύλη
...γύρισε το κλειδί

Υπο_γόνιμες σκέψεις...

Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2017
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 

Το «Υπογονιμότητα: Μιλάμε ανοιχτά» είναι μια εθελοντική, αφιλοκερδής προσπάθεια δυο γυναικών που έχει ως κύριο στόχο την ενημέρωση και ψυχολογική στήριξη υπογόνιμων ζευγαριών.

Οι εμπνευστές της, Μαρία Αναγνωστοπούλου και Βασιλική Χαντζάκου, γνωρίζοντας πολύ καλά το ψυχολογικό κόστος με το οποίο επιβαρύνεται το ζευγάρι καθ’ όλη την διάρκεια των προσπαθειών μιας επιτυχούς εγκυμοσύνης - αφού και οι ίδιες ανήκουν στην Υπογονιμότητα - θέλησαν με ενεργό τρόπο να βοηθήσουν.

Οργανώνουν δράσεις με σκοπό να φέρουν τα υπογόνιμα ζευγάρια πιο κοντά.
Φιλοδοξούν να τους δώσουν, αφενός την ευκαιρία να μιλήσουν ανοιχτά για τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια των προσπαθειών τους και αφετέρου να τα βοηθήσουν να αντιληφθούν μέσα από ένα αίσθημα συλλογικότητας ότι το θέμα της υπογονιμότητας αποτελεί σήμερα ένα ευρύτερο πρόβλημα με το οποίο έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Επιθυμεί να τους πείσει ότι η Υπογονιμότητα δεν είναι αρρώστια αυτή καθαυτή αλλά ένα προσωρινό εμπόδιο που καλούνται να υπερπηδήσουν, προκειμένου να γευτούν την γονεϊκότητα, δώρο ανεκτίμητο για κάθε άνθρωπο.

Αρωγοί στην προσπάθεια τους είναι ειδικευμένοι επιστήμονες του χώρου της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και της ψυχολογίας, με βασικό στόχο να καθοδηγήσουν, να ενημερώσουν έγκυρα και άμεσα, να αφουγκραστούν τις απορίες, τις αγωνίες και τις ανάγκες τους και να προσπαθήσουν να δώσουν εξειδικευμένες απαντήσεις.

Τέλος, πρόκληση για το «Υπογονιμότητα: Μιλάμε ανοιχτά» είναι η αφύπνιση της κοινής γνώμης και του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, μέσω μιας καμπάνιας ενημέρωσης πάνω σε θέματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που σχετίζονται με τις διαδικασίες αλλά και τους τρόπους προσέγγισης και ουσιαστικής βοήθειας τυχών υπογόνιμων ζευγαριών που ανήκουν στο κοντινό μας περιβάλλον!

Η ομάδα μας επικεντρώνει τη δράση της κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι του προβλήματος, ενθαρρύνοντας και βοηθώντας στο χτίσιμο μιας υγιούς ψυχολογίας των υπογόνιμων ζευγαριών. Η καλή ψυχολογική κατάσταση αποτελεί σήμερα τον βασικότερο παράγοντα, ώστε τα υπογόνιμα άτομα να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη αυτή συγκυρία της ζωής τους με δύναμη και αποφασιστικότητα και να φτάσουν συντομότερα στην πραγματοποίηση του ονείρου και την γέννηση ενός παιδιού.

Copyright © 2017 Μυστική Πύλη - mitrotita.gr Rights Reserved.
SlideBar

Τέλος συζήτησης

SlideBar