• Παλεύοντας να νιώσω σαν «γυναίκα».

  Η υπογονιμότητα και οι πολυκυστικές ωοθήκες με έχουν κάνει και νιώθω σαν θυμωμένος έφηβος και άντρας... όχι γυναίκα.

 • Κρατώντας το κεφάλι ψηλά

  Θα συνεχίσω να προσπαθώ και δεν θα τα παρατήσω. Ξέρω πως αν συνεχίσω να έχω πίστη, τα χρήματα για την θεραπευτική αγωγή κάπου θα βρεθούν. .

 • Νιώθω στεναχώρια…

  Βίωσα όλα τα συναισθήματα, πλην αυτού που λαχταρούσα περισσότερο, την αποδοχή. Δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο εδώ και 17 χρόνια, όσο δηλαδή έχει διαρκέσει και η διαδρομή μας προς την δημιουργία μιας οικογένειας.

 • Στείρα και όχι «χωρίς παιδί»

  Κανείς δεν φαίνεται να είναι σε θέση να καταλάβει πως ενώ λατρεύω τον θετό μου γιο, παραμένω η «στείρα».

 • Πόνος και Θλίψη

  Προσπαθούμε να κάνουμε παιδί εδώ και δέκα χρόνια, έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Οι φίλοι μας και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών μας αποκτάνε τα δικά τους παιδιά ξανά και ξανά.

 Μυστική Πύλη
...γύρισε το κλειδί

Υπο_γόνιμες σκέψεις...

Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2017
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 

Mπορεί να αναρωτιέσαι σε ποια ηλικία αρχίζει και μειώνεται η γονιμότητα της γυναίκας. Η γυναικεία γονιμότητα λοιπόν βρίσκεται στο αποκορύφωμα της όταν η γυναίκα είναι 20 με 25, αλλά είναι πιθανόν (αν και σπάνιο) να μείνει έγκυος με φυσικό τρόπο ακόμα και στα 40 της. Παρακάτω ακολουθεί ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για το πότε είναι το αποκορύφωμα της γυναικείας γονιμότητας.

Περισσότερα...

Το «Υπογονιμότητα: Μιλάμε ανοιχτά» πήρε σάρκα και οστά λίγες μέρες πριν τον ερχομό του 2015.

Δύο γυναίκες, η Μαρία Αναγνωστοπούλου και η Βασιλική Χαντζάκου, σχεδόν άγνωστες μεταξύ τους, αλλά με πολλά κοινά - κυρίαρχο αυτό της υπογονιμότητας, «ενώθηκαν», πίστεψαν η μία στην άλλη, εμπιστεύτηκε η μία την άλλη και το δημιούργησαν.

Περισσότερα...

Το «Υπογονιμότητα: Μιλάμε ανοιχτά» είναι μια εθελοντική, αφιλοκερδής προσπάθεια δυο γυναικών που έχει ως κύριο στόχο την ενημέρωση και ψυχολογική στήριξη υπογόνιμων ζευγαριών.

Οι εμπνευστές της, Μαρία Αναγνωστοπούλου και Βασιλική Χαντζάκου, γνωρίζοντας πολύ καλά το ψυχολογικό κόστος με το οποίο επιβαρύνεται το ζευγάρι καθ’ όλη την διάρκεια των προσπαθειών μιας επιτυχούς εγκυμοσύνης - αφού και οι ίδιες ανήκουν στην Υπογονιμότητα - θέλησαν με ενεργό τρόπο να βοηθήσουν.

Περισσότερα...

Η βισφενόλη Α είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής, μια χημική ουσία που συναντάται στα περισσότερα πλαστικά που χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια μιας τυπικής μέρας. Παρ’ όλα αυτά, όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν πως η ουσία αυτή μπορεί να είναι εξαιρετικά βλαβερή για την υγεία μας, και ειδικότερα για την ανδρική και γυνακεία γονιμότητα.

Περισσότερα...

Copyright © 2017 Μυστική Πύλη - mitrotita.gr Rights Reserved.
SlideBar

Τέλος συζήτησης

SlideBar