• Παλεύοντας να νιώσω σαν «γυναίκα».

  Η υπογονιμότητα και οι πολυκυστικές ωοθήκες με έχουν κάνει και νιώθω σαν θυμωμένος έφηβος και άντρας... όχι γυναίκα.

 • Κρατώντας το κεφάλι ψηλά

  Θα συνεχίσω να προσπαθώ και δεν θα τα παρατήσω. Ξέρω πως αν συνεχίσω να έχω πίστη, τα χρήματα για την θεραπευτική αγωγή κάπου θα βρεθούν. .

 • Νιώθω στεναχώρια…

  Βίωσα όλα τα συναισθήματα, πλην αυτού που λαχταρούσα περισσότερο, την αποδοχή. Δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο εδώ και 17 χρόνια, όσο δηλαδή έχει διαρκέσει και η διαδρομή μας προς την δημιουργία μιας οικογένειας.

 • Στείρα και όχι «χωρίς παιδί»

  Κανείς δεν φαίνεται να είναι σε θέση να καταλάβει πως ενώ λατρεύω τον θετό μου γιο, παραμένω η «στείρα».

 • Πόνος και Θλίψη

  Προσπαθούμε να κάνουμε παιδί εδώ και δέκα χρόνια, έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Οι φίλοι μας και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών μας αποκτάνε τα δικά τους παιδιά ξανά και ξανά.

 Fb: @mystikipyli
Twitter: @mystikipyli

mitrotita.gr

Υπογόνιμες σκέψεις...

Η Μυστική πύλη είναι ένας διαδικτυακός χώρος που φιλοξενεί τις ιστορίες αλλά και τις φωνές γυναικών, οι οποίες επιχειρούν να φωτίσουν προσωπικές διαδρομές που σημάδεψαν τη ζωή τους. Γυναίκες άγνωστες μέχρι χθες, με κοινό παρονομαστή την προσπάθεια… την προσπάθεια να γευτούν τη μητρότητα, ένα δώρο δοσμένο από τη φύση, που όμως μερικές φορές δε χαρίζεται το ίδιο απλόχερα σε όλες τις γυναίκες. Κάποιες θα χρειαστεί να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, τις αντοχές τους οικονομικές και κυρίως ψυχικές για να ακούσουν το κλάμα ενός μωρού. Κάποιες θα βρουν την άκρη, κάποιες όχι. Θα καταφύγουν στη μέθοδο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.


Βιολογική εκτροπή. Παραδοχή της ανισότητας ευκαιριών ακόμη και στην αναπαραγωγή.

Κάποιοι θα το χαρακτηρίσουν σαν εγωκεντρισμό, την ώρα που χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν από πείνα. Ναι, έτσι είναι. Αλλά πότε αυτά βάρυναν, όποτε κληθήκαμε να κρίνουμε τη δική μας ευημερία και τη δική μας ζωή; Και αν δεν βαρύνουν όταν παλεύουμε να αποκτήσουμε λιμουζίνες, γιατί θα βαρύνουν για να αποκλείσουν σε ένα ζευγάρι με πρόβλημα γονιμότητας το όνειρο ενός παιδιού - έστω με εξωσωματική;


Ζευγάρια που δε διαφέρουν από κανένα άλλο και με τα ίδια όνειρα που έχουν όλα τα ζευγάρια όταν σμίγουν στην κοινή τους ζωή – μια όμορφη, χαρούμενη οικογένεια, ένα σπιτικό γεμάτο αγάπη. Τα πρώτα τους χρόνια κυλούν όμορφα, χωρίς σύννεφα και χωρίς προβλήματα. Η μόνη τους ανησυχία είναι ότι δεν έρχεται το πολυπόθητο καινούργιο μέλος της οικογένειάς τους. Έτσι ξεκινά το ταξίδι τους. Και η απορία ίδια: « Γιατί σε μένα;». Ένα ταξίδι που τελικά θα τα οδηγήσει στο γραφείο ενός γιατρού και από εκεί στο γραφείο ενός άλλου …. Ατελείωτη η πορεία, όπως και τα ψυχικά αποθέματα… Πώς μπορείς όμως να αντέξεις όταν φθάνεις κοντά στο πολυπόθητο αποτέλεσμα, δηλαδή μια εγκυμοσύνη, και τελικά αποβάλεις; Πώς να μαζέψεις τα κομμάτια σου, τα κομμάτια της ψυχής σου και να συνεχίσεις… και ξανά γιατρούς και ξανά και ξανά….

 

Ο χώρος αυτός είναι μια προσπάθεια ενημέρωσης όλων των γυναικών, που πρόκειται να μπουν ή είναι ήδη στη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης. Θέλουμε να εμψυχώσουμε τις φίλες μας ότι η διαδικασία αυτή είναι ψυχοφθόρα και το οικονομικό κόστος τεράστιο, πολλές φορές δυσβάσταχτο.


Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι αυτής της ιστορίας είναι ο γιατρός. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιες γυναίκες πέφτουν θύματα τυχάρπαστων γιατρών, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος, χωρίς όμως το αποτέλεσμα. Τότε οι γυναίκες αυτές εξαπατημένες, αλλά και πραγματικά «ερείπια», θα πρέπει να μαζέψουν τα «κομμάτια» τους και να συνεχίσουν. Πώς όμως; Με τι ψυχικά αποθέματα και το κυριότερο με τι κόστος κυριολεκτικό και μεταφορικό; Πολλές φορές ακούμε να ξεφεύγει από τα χείλη αυτών των γυναικών η φράση: «δεν είμαι κομμάτι κρέας», ή «χασάπης γιατρός».


Η Μυστική Πύλη είναι μια κατάθεση ψυχής, κατάθεση μαρτυριών πολλών γυναικών με διαφορετικές αφετηρίες, αλλά με έναν κοινό παρονομαστή: τη λαχτάρα να γευτούν τη χαρά της μητρότητας. Μέσα από αυτό τον ιστοχώρο πολλές γυναίκες βρήκαν την άκρη του νήματος, άλλες πάλι ακόμα το παλεύουν. Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλες τις γυναίκες να φτάσουν στην άκρη του τούνελ.


Ζούμε την αγωνία και τα όνειρα φίλων και γνωστών μας. Τα όνειρα για μια κούνια στο σπίτι, για την ταραχή από ένα παιδικό κλάμα. Αξίζουν την ικανοποίηση του ονείρου τους.
 

Copyright © 2020 Μυστική Πύλη - mitrotita.gr Rights Reserved.
SlideBar

Τέλος συζήτησης

SlideBar